Twee Amstelveners gearresteerd na schietincident in Amsterdam-West

De politie heeft maandagavond twee Amstelveners gearresteerd en hun woning doorzocht. Het gaat om een 20-jarige vrouw en 29-jarige man die direct betrokken zouden zijn geweest bij een schietincident op zondagavond 14 februari in Amsterdam-West. Ze worden verhoord door de politie.

Afgelopen weekend kwam een 29-jarige man om het leven na het schietincident op het Van Limburg Stirumplein, vlakbij het Westerpark. De politie vermoed dat dit lijkt voort te komen uit ‘een ruzie in de relationele sfeer’, al zou het dodelijk slachtoffer hier niet direct betrokken bij zijn geweest. Eerder werden twee mannen (35 en 36) aangehouden, maar zij zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De recherche doet nogmaals een oproep dat getuigen zich, al dan niet anoniem, melden voor als zij beelden hebben of meer weten over voertuigen die vanaf het plaats delict zijn vertrokken.

Foto: Politie