Twee woningen gesloten vanwege hennepteelt

Burgemeester Tjapko Poppens heeft twee panden in Amstelveen tijdelijk laten sluiten. Het gaat om een pand aan de Watercirkel en eentje aan de Jane Addamslaan. Op beide locaties werd onlangs door de politie flinke hoeveelheden hennepplanten aangetroffen.

Aan de Watercirkel bevond zich een hennepkwekerij met circa 284 hennepplanten. De woning was niet bewoond, volledig ingericht op het kweken van hennep en er werd illegaal energie afgetapt. In het pand aan de Jane Addamslaan trof de politie een kwekerij van 400 planten aan. Hier was, naast energiediefstal, ook sprake van waterdiefstal. Beide panden werden door de politie ontruimd en vervolgens door de burgemeester gesloten.

“Hennepteelt is illegaal en in veel gevallen is de georganiseerde misdaad erbij betrokken”, zegt Poppens. “Daarbij zorgen hennepkwekerijen voor overlast in de woonwijken. Denk aan brandgevaar en stank. Door panden tijdelijk te sluiten willen wij drugsoverlast in de wijken tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt.”