Uitbreiding Subsidieregeling MKB Anderhalve Meter Maatregelen: “Ondernemers hebben nú hulp nodig”

Gemeente Amstelveen heeft de subsidie voor 1,5 meter-maatregelen voor het Midden en Kleinbedrijf (MKB) verruimd. De regeling biedt een tegemoetkoming voor kleine, lokale ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis en kosten hebben gemaakt om gasten of klanten volgens de RIVM richtlijnen te ontvangen. Doordat de regeling is uitgebreid, kunnen nog meer ondernemers er gebruik van kunnen maken.

De gemeente heeft de regeling verruimd voor noodlijdende starters, eenmanszaken en bedrijven die via een payroll constructie werken. Ook zijn de Standaard Bedrijfsindeling (SBI) codes en de daaraan verbonden bedrijfscategorieën kinderopvang, rijscholen, reclamebureaus, recreatie- en sportonderwijs en commerciële indoor sportorganisaties (onder meer fitness, sport- en boksschool) toegevoegd. “Deze regeling is voor alle kleine noodlijdende Amstelveense midden- en kleinbedrijven, die nog niet op andere wijze door de gemeente zijn gecompenseerd.”

Makkelijk, eenvoudig en snel
“Noodlijdend is minimaal vijftien procent omzetverlies als gevolg van de coronacrisis”, zegt wethouder Floor Gordon (Economische Zaken). “De regeling is simpel en effectief voor de aanvrager. We beoordelen de aanvragen snel en keren snel uit”. Volgens de gemeente is de uitbetaling binnen tien werkdagen.

“Ondernemers hebben namelijk nú hulp nodig”, volgt Gordon. “De eerste vijftig ondernemers zijn gesteund met deze regeling ter waarde van meer dan 80.000 euro. Nog veel meer ondernemers kunnen een aanvraag indienen.”

De subsidieregeling MKB Anderhalve Meter Maatregelen staat open voor gemaakte kosten voor bijvoorbeeld plexiglasschermen. Dit kan verlichting bieden bij bijvoorbeeld horecaondernemers, die tijdens de coronacrisis snel en creatieve oplossingen bedachten.