Valentijnsdag in Amstelveen: RTVA tipt liefdevolle activiteiten

Zondag is het Valentijnsdag. En als er één ding is, wat we in deze barre tijden wel kunnen gebruiken, dan is het liefde. Ondanks alle coronamaatregelen is er aan creativiteit bij de Amstelveners geen gebrek. Van een uitgebreid diner voor twee tot een liefdevolle wandeling. Wij tippen je Valentijnactiviteiten in Amstelveen.Liefde gaat door de maag
Wil je sportief zijn op Valentijnsdag? Grand Café all sports heeft een 5-gangen menu voor twee personen. Voor een ander, uitgebreid menu tippen we Amber Garden. Het Dining at Home menu bevat verschillende soorten voor-hoofd-tussen én nagerechten. Keuzestress? Sorry – we gaan nog even door want ook Gusto World Of Pizza, DAY foodbar en Restaurant Kronenburg hebben een Valentijnsmenu.


Een sportieve liefde

Als het aan AmstelveenSport ligt is Valentijnsdag dit jaar niet alleen voor een (geheime) liefde, maar ook juist voor een ouder, een kind, een beste vriendin of een sportclub. 

AmstelveenSport organiseert op 14 februari een hartenloop voor alle inwoners van Amstelveen.  Iedereen kan een parcours van ongeveer vijf kilometer in de vorm van een hart wandelen of hardlopen. Via de RunGo app wordt dit hart zichtbaar op de telefoon. Daarna kan het als blijk van liefde op social media gezet worden, zo ziet iedereen dit liefdevolle gebaar in Amstelveen!“Bedank foor die bloeme”
Speciaal voor jouw Valentijn heeft de pluktuin Amstelveen bloemencadeaus samengesteld. Beetje cliché, maar hoe dan ook de moeite waard: een mooi bosje rozen voor je geliefde. Ben je last minute? Ze bezorgen de bloemen ook op 14 februari. 


Valentijnsrozen
 voor eenzame ouderen
Leerlingen van het HWC organiseren samen met de gemeente een Rozenactie voor eenzame ouderen in Amstelveen. Alle Amstelveense jongeren kunnen meedoen en tot en met vrijdag 12 februari kan er een persoonlijke boodschap ingestuurd worden. Op Valentijnsdag bezorgen de leerlingen samen met jongerenwerkers deze rozen persoonlijk naar de verzorgingshuizen.

 

Lichtgevende Valentijnskaart
Voor de Amstelveense creatievelingen: volg vanuit je eigen keukentafel de online workshop ‘Maak een lichtgevende (Valentijns)kaart’. De materialen bestel je hier en de uitleg vind je hier.