Vierde verdachte aangehouden in moordonderzoek Rachid Kotar

Een 20-jarige Amsterdammer is afgelopen vrijdag, 19 februari, aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Rachid Kotar. De Amsterdammer wordt ervan verdacht een van de schutters te zijn geweest en werd door het arrestatieteam aangehouden in Amsterdam.

De 20-jarige verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en zal vandaag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Schietincident HealthCity Escapade
Het gaat om een liquidatie die op 12 december 2019 plaatsvond op het parkeerterrein voor HealthCity Escapade in Amstelveen. Het slachtoffer werd  bij een schietincident dodelijk verwond, in het bijzijn van een 5-jarig kind.  Het kind zat op de achterbank in de auto en raakte niet gewond.

Meerdere aanhoudingen
Vorig jaar werden al twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Kotar, die een bekende was in het criminele circuit. Een andere man heeft zich eerder deze maand bij de politie gemeld nadat in Opsporing Verzocht beelden van hem werden vertoond vanwege verdenkingen van betrokkenheid bij de liquidatie. Meerdere aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

Beeld politie Amsterdam