VVD en SP willen snel Beweegplein realiseren bij Panta Rhei

De fracties van de VVD en SP hebben de handen ineengeslagen met schriftelijke vragen aan het college B&W over de ontwikkeling van het Beweegplein bij de Panta Rhei. Ze hopen dat dit project prioriteit kan krijgen als stimulans voor de scholieren van de middelbare school en voor bewoners van de wijk Bankras.

“Het Beweegplein is een laagdrempelige manier om jongeren meer te laten sporten. Dat jongeren steeds minder bewegen, laat staan sporten, zorgt voor gezondheidsproblemen op korte en lange termijn. Doordat ook bewoners van het openbaar toegankelijke Beweegplein gebruik kunnen maken, verwachten we dat het optimaal gebruikt gaat worden”, zegt VVD’er Bas Zwart (woordvoerder Jeugd & Onderwijs).

In één van de plannen in het Sportakkoord staat dat in de buitenruimte van de Panta Rhei een openbaar Beweegplein ontwikkeld gaat worden. Hiermee wordt er tegelijk geïnvesteerd in de verbinding tussen de Panta Rhei en de wijk en haar bewoners. Zwart en Wil Roode (SP, woordvoerder Jeugd & Sport) hebben tevens voorgesteld om bij het Beweegplein een waterpunt te plaatsen.

Foto v.l.n.r.: Bas Zwart (VVD), Pim van den Akerboom (Panta Rhei) en Wil Roode (SP)