2066 Amstelveners maakten gebruik van coronatestbus

Maandagmorgen is de coronatestbus nabij de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan voor een tweede periode neergestreken. In de eerste periode, van 1 tot en met 15 maart, maakten 2066 Amstelveners gebruik van de mogelijkheid om zich te laten testen. De laagdrempelige testmogelijkheid is er in Amstelveen in ieder geval tot en met 18 april.

Een woordvoeder van de gemeente laat weten dat er veel animo was in de eerste testperiode. “Het is een zeer gewenste aanvulling gebleken op de reguliere mogelijkheden zoals in de RAI en nabij Schiphol. Dat er meer dan 2000 mensen gebruik van gemaakt hebben geeft dat ook wel aan.” De bus circuleert tussen een aantal buurgemeenten en Amstelveen en voorziet dus in een enorme behoefte.

Door de komst van de bus, en ook omdat veel kinderen zich de afgelopen periode hebben laten testen, zijn de cijfers in Amstelveen behoorlijk toegenomen. De cijfers over de periode van 10 tot en met 23 maart laten een duidelijke stijging zien ten opzichte van de vorige meet periode. In twee weken tijd groeide het aantal besmette personen in Amstelveen van 181 naar 245.