35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen glasvezel

20210305 Willem Offerhaus en Rob Ellermeijer glasvezel

Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden vrijdag 5 maart een overeenkomst. De werkzaamheden beginnen in juli 2021 in Bankras-Kostverloren.

In het project wordt de hele kern van Amstelveen aangesloten. Volgens de voorlopige planning zijn na Bankras-Kostverloren, Elsrijk en het Keizerkarelpark aan de beurt. Daarna volgt Groenelaan. De aanleg van glasvezel in de kern van Amstelveen duurt zeker drie jaar. De aanleg van het netwerk vindt in de openbare grond plaats, maar ook op percelen en in woningen. Bewoners worden door KPN en de aannemer vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden. De gemeente treedt op als toezichthouder. Voor het buitengebied (Middelpolder, Bovenkerkerpolder en Amsterdamse Bos) is KPN in gesprek met Getnet.

“Snel internet is een eerste levensbehoefte die in de toekomst alleen maar groter wordt”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Denk bijvoorbeeld aan wat we nu allemaal online doen ten opzichte van tien jaar geleden. Snel internet wordt steeds belangrijker met alle slimme apparaten die wij in huis hebben. Internet heeft een belangrijke sociale functie, maar bijvoorbeeld ook belangrijk voor het onderwijs van onze kinderen en de digitale zorg aan huis. Met glasvezel krijgen onze inwoners een snel en betrouwbaar netwerk. KPN vervangt zijn kopernetwerk voor glasvezel. Daarmee krijgen de inwoners van Amstelveen supersnel internet en een toekomstbestendig netwerk. Het is in elk gebied waar we aanleggen weer een gigantische operatie. We werken straat voor straat en wijk voor wijk. ’s Ochtends gaat de stoep open en we proberen deze voor het einde van de middag weer dicht te hebben. Daarmee beperken we de overlast voor de inwoners van Amstelveen zo veel als mogelijk”, aldus Willem Offerhaus regiodirecteur van KPN.