Afvalbrengstation om de week op zondag open

Na een proef met een zondag openstelling in 2019 gaat het Afvalbrengstation met ingang van aanstaande zondag om de week op zondagmiddag open van 12:00 tot 16:00 uur. Op feestdagen, dus ook eerste paasdag, is het station gesloten.

In september en oktober 2019 hield de gemeente een proef met een tijdelijke openstelling. Gemiddeld kwamen er 318 bezoekers per zondagmiddag. Na een evaluatie en nadat de gemeenteraad hiervoor geld beschikbaar stelde, is de zondag openstelling nu een feit. Vooralsnog om de week en voor een periode van een jaar. Het geld was nodig voor personele kosten en extra containers. Op zaterdag en zondag kan geen afval worden afgevoerd naar eindverwerkers.

Wethouder Floor Gordon (afvalbeheer): “Door het Afvalbrengstation ook op zondagmiddag te openen, vergroten we onze afvaldienstverlening aan inwoners. We hopen dat onze inwoners deze extra service waarderen en dat we hiermee óók het aantal bijplaatsingen van grof afval verder kunnen terugdringen. Daar ergeren Amstelveners zich met ons aan. Graag attenderen we inwoners er ook op dat de gemeente grof afval tegen betaling op afspraak aan huis ophaalt, als het niet lukt om het zelf weg te brengen.”

De zondag openstelling geldt in eerste instantie voor een periode van één jaar en het is in de bedoeling uiteindelijk elke zondag open te gaan. De gemeente werft extra mensen die op zondag aan de slag willen en leidt hen op zodat nog mogelijk in mei het station elke zondag open kan. Na een jaar maakt de gemeente de balans op.

Van maandag tot en met vrijdag ontvangt het station zo’n 60 tot 70 Amstelveners per uur aan de Grutterij op bedrijventerrein Legmeer. Op zaterdag loopt dit op tot 106 bezoeken per uur. Met de zondag openstelling verwacht de gemeente meer spreiding van bezoekers.

Het actuele schema staat wanneer het Afvalstation open is op zondag vind u hier