Amstelveen Heemraad-icoon Chris Damen (86) overleden

Woensdagavond tijdens de wedstrijd Heerenveen – Ajax is Amstelveen Heemraad-icoon Chris Damen op 86-jarige leeftijd overleden. Een hartstilstand is waarschijnlijk de oorzaak van zijn heengaan.

Damen, die opgroeide in Limburg, werkte bij Michelin en vertrok op latere leeftijd naar de Randstad. Begin jaren negentig kwam hij in Amstelveen te wonen en sloot hij zich aan bij de plaatselijk voetbalvereniging. In eerste instantie vervulde hij de rol als leider van het derde elftal. De laatste vijftien jaar vervulde hij die functie bij het eerste elftal. Daarnaast was hij lid van de bouwcommissie en hield hij zich bezig met het onderhoud van het onderkomen van de club.

Chris Damen is lid van verdienste van Amstelveen Heemraad.

Foto Hans van Beek