Gemeenteraad wil meer vrouwen in de politiek

De Amstelveense gemeenteraad wil meer vrouwelijke volksvertegenwoordigers in de politiek. De motie ‘Meer vrouwen in de politiek aan de Poel’ werd gisteravond unaniem ingediend en aangenomen. 

De motie werd door alle politieke partijen in de gemeenteraad gezamenlijk ingediend en aangenomen. Volgens hen moeten er voor een goede vertegenwoordiging meer vrouwen in de politiek komen. De Amstelveense samenleving bestaat namelijk voor 51% uit vrouwen, maar in de gemeenteraad is dat slechts 31%.

“Vrouwen zoeken niet vanzelfsprekend de politiek op. Ze gaan liever in de MR van school of in het bestuur van een sportvereniging. Als er nu érgens informeel politiek wordt bedreven, dan is het dáár wel. Rekening houden met de meningen van anderen, zoeken naar compromissen en het beste voor de vereniging of school willen”, zegt raadslid Anne-Mieke van der Vet. De raad roept daarom vrouwelijke inwoners op te komen kijken, luisteren en mee te bepalen.