Hoe deden de Amstelveense kandidaten het in hun eigen gemeente?

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen stonden er vijf Amstelveners op de kandidatenlijst. Waar Floor Gordon (D66) en Sandra van Engelen (CDA) zich vooral als lijstduwer lieten gelden, deden Kees Noomen (VVD), Danai Van Weerdenburg (PVV) en Tjerk Feitsma (Piratenpartij) echt een gooi naar een plek in de Tweede Kamer.

Alleen Danai van Weerdenburg wist een zetel te bemachtigen. De Amstelveense van de PVV stond als twaalfde op de kandidatenlijst voor de partij van Geert Wilders en zal net als de de afgelopen vier jaar zitting nemen in de Tweede Kamer. In Amstelveen kreeg Van Weerdenburg 75 stemmen.  Wilders kreeg 2889 van de 3453 op de PVV uitgebrachte stemmen in Amstelveen.

Mark Rutte kreeg in Amstelveen de meeste stemmen (9786). Na Dilan Yesilgoz (616), Tamara van Ark (378) en Sophie Hermans (299) kreeg Kees Noomen de meeste stemmen. De voorzitter van de lokale VVD kreeg in Amstelveen 291 stemmen. Noomen liet in de uitzending van 1Amstelveen weten dat hij hoopte op 3000 stemmen. Die werden dus bij lange na niet gehaald.

Tjerk Feitstra (Piratenpartij) kreeg slechts 5 stemmen in zijn eigen gemeente

Tjerk Feitsma van de Piratenpartij kon op slechts vijf stemmen rekenen. Zijn partij haalde in Amstelveen totaal 129 stemmen. Volt, dat in Amstelveen 1643 stemmen kreeg, zag campagneleider en voormalig Amstelvener Itay Garmy 29 stemmen krijgen.

Lijstduwer Sandra van Engelen (CDA) kreeg 46 stemmen en Floor Gordon (D66) 119.  Lijsttrekker Sigrid Kaag kreeg 7734 van de 9965 D66 stemmen.

Wethouder Floor Gordon luistert aandachtig tijdens de uitzending van 1Amstelveen

Op vrijdag 26 maart worden alle (voorkeur) stemmen bekend gemaakt. Het zou kunnen dat onze lokale kandidaten ook in andere (buurt) gemeenten nog stemmen hebben binnengehaald. Klik hier voor de uitslag van alle 1035 kandidaten waarop je in Amstelveen kon stemmen.

Foto boven: Kees Noomen (VVD)