Kroeg Uilenstede strijdt tijdens Pasen tegen Kinderkanker

De studentenkroeg van Uilenstede, Il Caffè, voert actie ten bate van Stichting Kika. Van elke Paasbrunch die ze verkopen gaat er €2,50 naar de de stichting. “Het gaat de laatste tijd veel over corona, heel heftig. Wij denken dat we niet moeten vergeten dat er nog steeds veel kinderen lijden aan deze rotziekte”, vertelt een medewerker van het café. 

“Het klassieke paasverhaal sluit naadloos aan op deze actie en over waar Kika voor staat”, vertelt Wieb de Boer, bedrijfsleider Il Caffè. “Ik interpreteer het verhaal iets vrijer, voor mij gaat het over opstaan als je bent gevallen of opstaan tegen het kwade. Dat vind ik een mooie gedachte om over te brengen.”

Stichting Kika zet zich in tegen kindersterfte door kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen die wordt gediagnostiseerd met de ziekte. Kika spant zich in om het genezingspercentage naar 95 procent te brengen.

De Paasbrunches zijn te bestellen tot en met Woensdag 31 Maart. Il Caffè voert de hele maand actie voor de stichting. Op Facebook en Instagram worden alle acties aangekondigd.