Maandag 8 maart Internationale Vrouwendag in Amstelveen

Aanstaande maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Deze dag gaat ook in Amstelveen niet zomaar voorbij en daarom zwermen er op zeven en acht maart Amstellandse vrouweninitiatieven, workshops en ZOOM-sessies over het wereldwijde web. Allemaal in het kader van Internationale Vrouwendag 2021. Op maandagavond staat de uitzending van 1Amstelveen in het teken van Internationale Vrouwendag. 

Internationale vrouwendag vindt plaats op maandag 8 maart, maar al op zondag 7 maart word in Amstelveen al het startschot gegeven. Zondag 7 maart start het programma al met een serie ZOOM-sessies rond moeder aarde. Maandag 8 maart kunnen vrouwen 8 ZOOM-sessies volgen, ieder met een eigen visie op hoe je als vrouw meer invloed op je omgeving kan hebben.

Iedereen kan meedoen aan de digitale workshops en lezingen, het leuke is dat mensen van verre ook mee kunnen doen. “Een experiment dat bij succes een mooi vervolg kan hebben”, vertelt de organisatie. Voor meer informatie neemt u een kijkje op de Facebook- en Instagrampagina van Vrouwen in Amstelland. Ook kunt uvoor meer informatie terecht op de website van Participe.

1Amstelveen – Internationale Vrouwendag
Op maandagavond staat de uitzending van 1Amstelveen in het teken van Internationale Vrouwendag. Bij de talkshow zullen inspirerende vrouwen aan tafel zitten om te spreken over onderwerpen die specifiek vrouwen betreft.  Zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwen in de politiek, een gelijkwaardige positie behalen voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij en de waardering voor de diverse culturen. Hou RTV Amstelveen in de gaten voor de uitzending en meerdere video’s omtrent dit onderwerp.