Man koopt na oplichting Macbook van ‘gestolen geld’, politie deelt beelden

Een nog onbekende man heeft onlangs bij de Amac Store op Stadshart een Macbook gekocht van ‘andermans geld’ dat hij door een oplichtingstruc van een 54-jarige vrouw had gestolen. De politie heeft via social media beelden van hem verspreid in de hoop dat hij zich zelf meldt.

Deze persoon kwam aan dit geld nadat hij door een sms phising-truc geld afhandig maakte van een vrouw. Zij dacht een sms te hebben ontvangen van haar bank, waarna vele duizenden euro’s van haar rekening werden gehaald. “Natuurlijk volg jij ons en zou jij nooit in een dergelijke phishing truc trappen, maar toch willen je vragen mee te denken wie dit kan zijn”, meldt de politie in onderstaand bericht. “Want voor je het weet worden er spullen gekocht van jouw vader, moeder of iemand anders die je dierbaar is.”

Omdat dit in Amstelveen gebeurde, vraagt de politie ‘met extra aandacht naar deze man te kijken’. “Lukt het ons nu niet te achterhalen wie het is, dan tonen we ‘m binnenkort in Opsporing Verzocht.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Opsporing politie (@opsporing_politie)