Met campagne ‘Groen moet je doen!’ dragen burgers bij aan groener Amstelveen

Vanaf vandaag, 1 maart kunnen bewoners uit de wijken Bankrashof, Kostverlorenhof, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord online via denkmee.amstelveen.nl ideeën indienen om hun buurt groener te maken. Met deze campagne, ‘Groen moet je doen!’, kunnen Amstelveners een bijdragen leveren aan een groener Amstelveen en de beleving ervan te vergroten. 

Het gaat om kleinschalige initiatieven zoals een vlindertuin of een bloemenzee in plaats van een oud plantsoentje. De gemeente selecteert de ideeën op basis van financiële haalbaarheid, uitvoerbaarheid en het verhogen van de groenbeleving in de buurt. Aansluitend wordt een aantal ideeën uitgevoerd.

Wethouder Floor Gordon: “Het is mooi om te zien dat dankzij goede ideeën van bewoners de buurten met groen verfraaid worden. We zijn erg benieuwd naar de inbreng voor de wijken van ronde twee. Wij gaan met passie aan de slag met de groene ideeën.”

Tegels eruit, groen erin
Inmiddels zijn de groene ideeën van de eerste ronde in uitvoering: van bloembollen en bloemrijke borders in Groenelaan tot een groene ontmoetingstuin met kleurrijke bloemen aan de Kastanjelaan. Zo zijn onder andere aan de William Boothlaan bloembollen geplant in de grasstroken en maken tegels op de hoek van de William Boothlaan en de Dr. A. Ariënsstraat binnenkort plaats voor bloemrijke borders met vaste planten die goed zijn voor insecten en vlinders.

Groen idee via denkmee.amstelveen.nl
Kijk op denkmee.amstelveen.nl voor alle informatie over de campagne, de planning van de groenrondes én tips om gevels of tuinen te vergroenen.