P60, RTVA en 3voor12 NH werken samen voor Popprijs 2021

De selectie van de Popprijs 2021 is bekend gemaakt. Ook gaat poppodium P60 dit jaar een samenwerking aan met RTV Amstelveen en 3voor12 Noord Holland.  “We vinden het belangrijk om beginnende muzikanten, zeker in deze tijd, een podium te geven. Om zo een bijdrage te leveren aan de muziekcultuur in Amstelveen”, vertelt Mathijs Groenewoud hoofdredacteur van RTV Amstelveen.

Door de voortdurende pandemie past de Popprijs van Amstelland haar concept aan. Elke band zal zich online moeten presenteren tijdens een live optreden en interview.  De bands die zichzelf mogen presenteren tijdens de online voorrondes zijn: Boxin’ The Vox, Floodlines,King Drive, KOLBAK, LAAT MAAR, Molton Grove, Simulation Adaptation, Sixty-P en Vampire Bordello.

Om de uiteindelijke winnaar te bepalen zullen later de online stembussen worden geopend en is het aan de bands om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. De winnaar speelt tijdens de finale op 22 mei 2021.

De Popprijs van Amstelland biedt bands & acts uit de omgeving Amstelland en Meerlanden de kans om hun talenten te ontwikkelen. Daarom zullen de deelnemers ook een cursus aanbieden met betrekking tot het branden van jezelf als artiest.

De Popprijs van Amstelland wordt mede mogelijk gemaakt door: Gooise-Gitaren.nl, Jeroen Otto Fotografie, Jack Daniel’s, Studio Peggy 51, Plectrum-online.nl, Terpstra Muziek Drumland, Stage Music Service, Libris Venstra, RTVA, 3voor12 NH, Poppodium P60 en N201 Aalsmeer.