Rij van ruim 250 meter voor Kersenbloesempark

Het is opnieuw enorm druk bij het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos. Een rij van ruim 250 meter en minstens een uur wachttijd. Je moet er wat voor over hebben om een bezoek te plegen aan het Kersenbloesempark. Met het mooie weer zochten honderden mensen het park op.

Eerder maakte de gemeente al bekend dat zij extra maatregelen gingen nemen tegen de drukte. Er werden hekken neergezet, looproute’s ingesteld en op borden was te lezen dat picknicken verboden is en dat er geen wc’s beschikbaar zijn. Ook zijn er maximaal 150 mensen tegelijk welkom in het park en hebben zij maximaal 30 minuten te tijd. Op drukke dagen zoals vandaag lopen er ook ‘hosts’ rond die de drukte in goede banen moeten leiden.

De gemeente laat weten dat zij op de hoogte zijn van de drukte, maar niet verwachten dat het té druk gaat worden. Mocht dat toch gebeuren is het bijspringen van politie en handhaving mogelijk. In een extreme situatie is het -tijdelijk- sluiten van het park een optie.

Beeld: VTF