Schiphol ziet passagiersaantallen verder wegzakken

Schiphol is hard geraakt door alle vliegverboden en het tot voor kort strenge testbeleid van de Nederlandse regering. Dit is terug te zien in de dalingen van het aantal reizigers op Schiphol. In februari is het met 89 procent opnieuw afgenomen.

Ten opzichte van een jaar eerder zijn dat 505.000 reizigers die van de luchthaven gebruikmaakten. Dat zijn er een stuk minder dan in januari, toen waren het er nog 869.000. Al is er sinds vandaag voor Schiphol licht aan het einde van de tunnel: vanaf vandaag mogen transferpassagiers weer zonder sneltest via Schiphol reizen. Dit kan in maart mogelijk een kleine boost aan de passagierscijfers geven.

De toekomst van Schiphol
Meer weten over de toekomst van Schiphol? In 1Amstelveen wijden we een uitzending aan deze luchthaven, over hoe het zal gaan als corona voorbij is. Gaat Schiphol dan weer groeien? Bekijk hier de uitzending.