Schouwburg Amstelveen doet mee aan wereldvrije voorstelling “Wit Konijn Rood Konijn”

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu, één jaar later, wordt in Nederland en in meer dan dertig landen wereldwijd, op 13 maart 2021 de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen.

Overal ter wereld wordt gelijktijdig de internationale theaterhit van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour gespeeld. In elk theater opent een acteur ter plekke, op het podium, een verzegelde envelop met de tekst van het stuk Wit Konijn Rood Konijn. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint de theatermaker, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. In Schouwburg Amstelveen wordt de voorstelling gespeeld door Pierre Bokma.

Live stream                                                                                                                                                                                                                                    Vanwege de huidige coronamaatregelen wordt “Wit Konijn Rood Konijn” om acht uur ’s avonds via een livestream uitgezonden. De voorstelling is gratis te bekijken. Aanmelden kan via de website van Schouwburg Amstelveen.