Stichting Fietsmaatjes organiseert fietsdagen in Amstelveen

Stichting Fietsmaatjes Amstelveen organiseert in samenwerking met ZHG de Luwte en Participe Amstelland in april een aantal fietsdagen op verschillende locaties in Amstelveen. Fietsmaatjes maakt dit mogelijk voor mensen die graag willen fietsen, maar dit niet meer zelfstandig kunnen.

Coronaproof fietsen

Fietsmaatjes Amstelveen beschikt over kennis en toepassing in de praktijk hoe het duofietsen goed coronaproof kan plaatsvinden, zoals door het plaatsen van een spat/kuchscherm tussen de rijders. Na elke rit wordt de duofiets goed gedesinfecteerd. Zo kan verantwoord en veilig samen gefietst worden. Een ritje op de duofiets is samen met een van de fietsvrijwilligers. Zij zijn getraind om mensen met verminderde mobiliteit of balans goed te begeleiden. Belangrijk is wel dat mensen zelf, of met een klein beetje hulp, kunt op- en afstappen.

Voor meer informatie kan er gekeken worden op de website van Participe.