Stijging coronabesmettingen in Amstelveen neemt toe

Het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met het coronavirus in Amstelveen is alweer gestegen. Tussen 10 tot en met 23 maart werd het virus bij 439 inwoners vastgesteld. Dat is opnieuw een fikse toename ten opzichte van de vorige meetperiode. In de periode van 3 tot en met 16 maart werd het virus bij 309 inwoners geconstateerd. 

De stijging van besmettingen kon vorige periode betrekking hebben tot de coronatestbus in Amstelveen. Veel Amstelveners lieten zich toen meer dan normaal testen. Maar voor deze huidige periode is dit niet het geval, de coronatestbus stond maar tot 14 maart op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan.

Coronatestbus keert terug
De coronatestbus keert maandag 29 maart terug. Tot en met zondag 18 april kunnen inwoners zich tussen 9.00 tot 12.00 uur en 12.45 en 16.00 uur gratis en zonder afspraak laten testen.

Bron RIVM