TONK: nieuwe tegemoetkoming voor huishoudens in financiële nood

Gemeente Amstelveen lanceert TONK-regeling: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Deze regeling biedt financiële ondersteuning bij noodzakelijke kosten zoals woonkosten, verzekeringen, vervoer en kosten voor dieren. Deze noodmaatregel is bedoeld voor bewoners die door de coronacrisis deze kosten niet meer goed kunnen betalen.

“Een groep inwoners heeft het financieel echt zwaar door de coronamaatregelen. Zowel zelfstandig ondernemers als inwoners die hun baan zijn verloren of met een flexibel contract minder kunnen werken. De woonkosten zijn hier ook vaak zó hoog dat mensen meteen in de problemen komen als hun inkomen daalt. De TONK-regeling is er zodat zij hun noodzakelijke kosten nog kunnen betalen. Wij hopen met deze regeling inwoners weer een fatsoenlijk bestaansniveau te geven en hun zorgen weg te nemen,” aldus Wethouder Marijn van Ballegooijen.

TONK-uitkering aanvragen?                                                                                                                                                                                                      Vanaf maandag 22 maart staat er een aanvraagformulier op de website van de gemeente Amstelveen.  Inwoners kunnen tot 1 augustus een aanvraag voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni indienen. Voor meer informatie kan er gekeken worden op de website van Amstelveen.nl. Daarnaast kan er ook telefonisch contact opgenomen worden met het Amstelveenloket via 020-540 49 11.