Tramlijn 25 krijgt tijdelijke halte naast Amsterdam Zuid

Er komt een tijdelijke eindhalte voor lijn 25 (ook wel bekend als de Amstelveenlijn) aan de Eduard van Beinumstraat, aan de noordkant van station Amsterdam Zuid. Dat zijn de opdrachtgevers van Zuidasdok vandaag overeengekomen. De tijdelijke halte is nodig omdat door vertraging bij het project Zuidasdok de definitieve halte op zijn vroegst pas in 2028 in gebruik kan worden genomen.

Vergelijkbaar met definitieve eindhalte
Wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellemeijer staat positief tegenover de tijdelijke oplossing. “De tijdelijke oplossing aan de Eduard van Beinumstraat is vergelijkbaar met de uiteindelijke halte aan de Schönberglaan, maar dan tijdelijk aan de noordkant van de A10 in plaats van aan de zuidkant. Een groot compliment aan de Vervoerregio Amsterdam en de opdrachtgevers van Zuidasdok voor het zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de reizigers,” zegt hij erover.

Tijdelijke halte al in 2022 te gebruiken
Op dit moment eindigt lijn 25 aan de Strawinskylaan. Dat wijzigt in 2022 in de Eduard van Beinumstraat. De begin- en eindhalte ligt dan direct naast het station, waardoor er sprake is van een snellere overstap. Reizigers hoeven niet meer van de Strawinskylaan via het Zuidplein naar de trein of metro te lopen. Op het moment dat de locatie nodig is voor de bouw, verplaatst de halte alsnog tijdelijk terug naar de Strawinkylaan totdat het dak van de zuidelijke snelwegtunnel klaar is en het tramstation zijn definitieve plek aan de Schönberglaan krijgt.