Voor het eerst in weken minder coronabesmettingen, besmettingsgraad nog wel ‘zorgwekkend hoog’

Er zijn de afgelopen week minder mensen positief getest op het coronavirus dan in de weken ervoor. Een lichte daling dus, maar de besmettingsgraad blijft ‘zorgwekkend hoog’.

Dat blijkt uit de wekelijkse cijfers van het RIVM. Daaruit is op te maken dat 409 inwoners positief werden getest in de afgelopen twee weken (van 17 tot en met 30 maart). Dat is minder dan de twee weken daarvoor (van 10 tot en met 23 maart), toen het virus bij 439 inwoners werd vastgesteld.

Waar de besmettingsgraad vorige week nog 478,9 (per 100.000 inwoners) was, is dat deze week licht gedaald naar 446,1 (per 100.000 inwoners). Ook het gemiddelde aantal besmettingen per dag nam af van 31 naar 29. Een lichte daling in het aantal besmettingen dus, maar de cijfers blijven volgens het RIVM te hoog.

Landelijk is het beeld anders: in andere regio’s verslechtert de situatie juist. Landelijk is er namelijk een toename van 13 procent te zien in het aantal vastgestelde besmettingen. Ook het aantal opnames in het ziekenhuis steeg met 65.