Afrit 5 Amstelveen-Stadshart vanuit Badhoevedorp zaterdagochtend gesloten

Op zaterdagochtend 17 april is afrit 5 vanuit de richting Badhoevedorp dicht. Het verkeer richting Amstelveen Zuid of het Stadshart wordt tussen 6.30 uur en 11.00 uur omgeleid. De reden van de tijdelijke afsluiting heeft te maken met het plaatsen van damwanden langs afrit 5 die deze week zijn gestart.

Aannemer VeenIX is deze week gestart met het plaatsen van damwanden en zaterdag wordt er dicht langs de afrit gewerkt. Om de veiligheid voor de weggebruikers en werknemers te waarborgen, sluiten ze de afrit een aantal uur af zaterdagochtend.

Omleiding
Verkeer komende vanuit Badhoevedorp richting Amstelveen Zuid en het Stadshart, wordt omgeleid via afrit 4 Ouderkerk aan de Amstel. Daar kan het verkeer keren.

Hinder
VeenIX is ongeveer drie weken bezig met de damwanden. Het plaatsen van damwanden brengt forse geluid- en trillinghinder met zich mee voor de directe omgeving. De damwanden dichtbij het Keizer Karel College worden op zaterdagen geplaatst zodat de leerlingen zo min mogelijk gestoord worden tijdens de lessen. Direct omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.