Bijzondere week voor scholieren van het Keizer Karel College

Het is een bijzondere week voor de scholieren van het Keizer Karel College. Zo krijgen de onderbouwleerlingen les in de RAI in Amsterdam. Maandagochtend stond daar een kookles van sterrenchef Ron Blaauw op het programma. De 5 vwo-leerlingen krijgen deze week scheikunde in de Schouwburg in Amstelveen. 

Ter voorbereiding op de herkansing leek het scheikunde docent Hein Coolen én zijn leerlingen een goed idee de stof nog een keer te herhalen. In verband met de coronamaatregelen konden deze lessen niet op school zelf plaatsvinden. Afdelingsleider Robert Aartse heeft de Schouwburg benaderd om te kijken of zij ruimte hadden voor deze groep leerlingen.

In de RAI  krijgen onderbouwleerlingen onder andere kookles. “Ik merk dat deze tijd ook voor scholieren geen pretje is. Leuke dingen doen is nu niet echt mogelijk. Met deze kookles doen ze even iets totaal anders. Ik hoop dat ze er vooral veel plezier uit halen”, vertelt Blaauw aan Het Parool.