D66 en VVD pleiten voor meer ANPR-camera’s in Amstelveen

Afgelopen tijd waren er in Amstelveen veel auto-inbraken en auto-strippers. Om de veiligheid van bewoners te waarborgen stelden D66 en VVD vragen aan het College van B en W. Ze pleiten voor extra inzet van ANPR-camera’s.

De twee partijen vinden de voorlichting die door de gemeente wordt gegeven en de inzet van surveillerende agenten niet genoeg. Daarom pleiten zij voor extra beveiliging. Buurtbewoners gaven aan ’s nachts verdachte personen te zien. Via de ANPR-camera’s, die bekend staan als een goede methode om auto en woning inbraken tegen te gaan, willen zij de personen vinden.

ANPR-camera’s
De camera’s herkennen automatisch kentekenplaten. Die worden gelezen, en vergeleken met een lijst gezochte kentekens. Als er een match is wordt de politie gealarmeerd. Zij zullen vervolgens in de omgeving op zoek gaan naar de auto.