Europees record voor Kira Toussaint

Kira Toussaint heeft tijdens het kwalificatie toernooi in Eindhoven een Europees record gezwommen op de 50 meter rugslag. In de series finishte de Amstelveense in een tijd van 27,18 en daarmee was ze 0.03 sneller dat het oude record. In de finale zette het record nog scherper door in 27,10 te finishen.

Het record stond op naam van de Britse Georgia Davies die drie jaar geleden tot 27,21 kwam. Het oude Nederlands record, dat ook op naam van Toussaint stond, was 27,37. Wereldrecordhoudster in nog steeds de Chinese Liu Xiang met 26,98.

De 50 meter rugslag is geen olympisch nummer. Op de 100 en 200 meter rugslag wist Toussaint zich al eerder voor Tokyo te plaatsen. Eerder dit jaar sprak Toussaint in Oog in Oog uitgebreid over haar olympisch jaar en haar weg er naar toe. Bekijk hier de uitzending.

Foto instagram Kira Toussaint