Gemengde gevoelens horeca bij heropening terras

Vanaf woensdag 28 april mogen de terrassen weer open. Maar wel met behoorlijk wat restricties. Alleen tussen 12:00 en 18:00 uur en slechts twee mensen per tafel op anderhalve meter. De horecazaken in Amstelveen reageerden dan ook met gemengde gevoelens over de laatste versoepelingen.

Jaap Buijs van The Pub: ” Aan de ene kant ben ik natuurlijk super blij dat we weer iets mogen doen, maar die regelgeving en beperking is een drama. Maar goed we mogen iets. Nu hopen dat het cafe ook snel weer open mag.”  Lennart Selderijk van Silversant hekelt vooral de beperkte openingstijden. “Waarom maar tot zes uur? En maximaal vijftig man is voor ons, met zo’n groot terras, natuurlijk veel te weinig. Ik kan veel meer mensen kwijt. Maar ja het is in ieder geval iets en daar moeten we het nu even mee doen.”

“Het druist echt in tegen de wens van de ondernemers”, zegt George Thijs van Café Thijs. “Het voelt als wegrijden in je auto, maar dan met de handrem er nog op. En dan slaat ie af…”  Het is in ieder geval iets laat Abina weten en ook Café de Manen laat desgevraagd weten er met gemengde gevoelens in te staan.

Eigenaresse Irene Isselmann: “Je kan bijna niet de gezelligheid en service bieden die we zo graag geven aan onze gasten. En dat maakt ieder cafe toch uniek. Ze noemen het versoepelen, maar in mijn ogen is het een probleem verleggen waarin we moeten uitkijken dat we straks niet weer terug zijn bij af. Ik ben normaal heel positief, maar dat is niet makkelijk nu als je alleen maar bezig bent met wat je niet mag.”

Alle cafe’s in Amstelveen zijn woensdag 28 april vanaf 12:00 uur geopend.  Reserveren is verplicht, maar dat mag je ook doen als je daar aankomt.