Hoe zag het centrum van Amstelveen er 33 jaar geleden uit?

Op 11 september 1987 stapte Jan Hovers in zijn auto en besloot met een draaiende camera door Amstelveen te rijden. Binnen enkele tellen wordt duidelijk dat er veel veranderd is. Het Stadshart heette nog Binnenhof en Buitenhof, de tram reed nog niet en de markt stond op een hele andere plek. “Het zijn toch de voetsporen van mijn jeugd.”

Hovers woonde van 1967 tot 1996 in Amstelveen en werkte destijds bij De KRO. “Ik had een kleine camera van mijn werk geleend omdat ik ging trouwen. Een paar dagen na mijn huwelijk besloot ik een rondje door Amstelveen te rijden en alles vast te leggen. Nu kwam ik die beelden weer tegen en besloot ze op Youtube te zetten.”

De beelden van Hovers gaan als een lopend vuurtje door Amstelveen. “De kwaliteit is misschien niet optimaal. Ik heb het toen opgenomen op een bandje dat later werd overgezet op een VHS. Toen heb ik het gedigitaliseerd en daarna dus weer op Youtube gezet. Daar wordt het natuurlijk allemaal niet beter van. Maar het blijken, gezien alle reacties die ik krijg, beelden te zijn die veel losmaken bij de mensen.”

Klik hier voor alle oude beelden van Jan Hovers