Huurprijzen Amstelveen gedaald met 12,7 procent

De huurprijzen in de vrije sector zijn sinds het vierde kwartaal van 2019 met 12,7 procent gedaald. Dit komt mede door expats die woningen in Amstelveen huren en door de coronacrisis wegblijven, vertelt makelaar Bianca Combee in een interview aan NH Nieuws. 

Combee vertelt dat het aantal beschikbare huurwoningen ontzettend groot is. In totaal zijn er meer dan driehonderd appartementen en huizen in de vrije sector die nu leeg staan. “Amstelveen zit vol met expats. Bijna twintig procent is een expat hier in Amstelveen. We hebben ontzettend veel internationale bedrijven en als expats niet kunnen komen, die de meeste woningen huren, daalt het natuurlijk.”

Combee is optimistisch dat na de crisis de markt weer aan zal trekken. De prijzen zullen weer stijgen wanneer de nieuwe expats naar Amstelveen komen. “Het zal weer worden als het was. We hebben expats op de wachtlijst staan”.

Bianca Combee was deze week te gast bij 1Amstelveen, over de oververhitte woningmarkt in Amstelveen. Bekijk hier de uitzending.

Bron: NH Nieuws