IT-leverancier Centralpoint overgenomen door Zweedse concurrent

Het Zweedse Dustin wordt eigenaar van de voormalig Amstelveense IT-leverancier Centralpoint. Voor de overname wordt een bedrag van 425 miljoen euro neergelegd.

Centralpoint richt zich met de verkoop van IT-producten vooral op de zakelijke markt en beweert de grootste reseller van de Benelux te zijn. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door de Amstelveense Brian Speelman, die de onderneming in 2017 verkocht aan de Infotheek Groep.

De Amstelveense vestiging aan de Van Heuven Goedhartlaan werd eind 2020 al opgedoekt. Volgens het bedrijf was het vloeroppervlak overbodig geworden omdat door de coronacrisis veel meer werd thuisgewerkt. Overige activiteiten werden verplaatst naar de twee jaar eerder geopende vestiging in Nijmegen.

Lees ook: Infotheek neemt Amstelveense computerboer Centralpoint.nl over