Kantoorwoningen voor economisch daklozen in Amstelveen

Maarssengroep, Ad Hoc, de Regenbooggroep en de gemeente Amstelveen zijn een initiatief begonnen om ruimtes vrij te stellen in het kantoorpand op de Bovenkerkerweg. Dit initiatief is gestart voor economisch daklozen die met haast een tijdelijke woning zoeken.

Economische daklozen zijn mensen die hun woning kwijt zijn wegens een echtscheiding of hun baan hebben verloren en dus huis woning uit moeten. Omdat hier vaak geen opvang voor is, slapen ze in de auto of bij vrienden op de bank. Omdat ze geen psychiatrische problemen of verslavingen hebben, maken ze ook geen aanspraak op maatschappelijke opvang.

De economisch daklozen huren een woning in het kantoorpand en mogen er twaalf maanden verblijven om hun zaken op orde te krijgen. Ook krijgen ze begeleiding van de maatschappelijk werkers van de Regenbooggroep. Zij helpen met de zoektocht naar een permanente woning.