Matthijs den Hollander nieuwe voorzitter VAK

Matthijs den Hollander is de nieuwe voorzitter van VAK. De Verenging Amstelland Kunst is een platform dat bestaat uit professionele beeldende kunstenaars. Het kunstplatform zocht een nieuwe voorzitter om meer mensen te betrekken bij de kunst. “Eervol en vooral spannend”, vertelt den Hollander over zijn nieuwe functie. 

Volgens den Hollander, ook bekend als de stadsdichter van Amstelveen, is de vereniging veel van plan. Ze bouwen een nieuwe website die is gekoppeld aan een webshop; hier kan het publiek kennis maken met de kunststukken die in de ateliers staan. “Ze maken zulk mooi werk en daar is een markt voor”.

Cultuur in Amstelveen
Ook is er een stap ondernomen met het participeren met het Debat in de Stad: met de stad als podium. De gemeente oriënteert zich op de rol die dit de komende jaren gaat spelen in Amstelveen. Het gaat hierbij om kunst, cultuur én natuur; ‘de drie grootse thema’s die je apart van elkaar, maar ook in combinatie van elkaar kunt bespreken.’ Dit debat speelt voor de kunstenaars een grote rol, ze werken samen en doen er alles aan om de kunst zichtbaar te maken voor alle leeftijden. De doelstelling is om ook de jongeren te betrekken en hen te introduceren in de wereld van de kunst.

De ambitie van den Hollander is om kunstenaars en hun kunst zichtbaar te maken. Dit zal uitmonden naar ‘mooie activiteiten die de bewoners zullen aanspreken’. “Het is echt te gek om te doen, maar ook spannend. Kunst is gevoel. Dat gevoel is nu in onze samenleving meer dan ooit nodig. We hebben het gevoel nodig om wakker te worden”, vertelt de nieuwe voorzitter van VAK.