Vanuit Schiphol vertrekken proefvakantiereizigers naar Rhodos

Vanmiddag is vanuit Schiphol een vliegtuig met 189 uitgekozen vakantiegangers naar Rhodos voor de eerste proefvakantie vertrokken. Deze eerste ‘proefvakantie’ werkt als test voor het uitvoeren van vakanties in coronatijd. Voor Transavia CEO Marcel de Nooijer voelde het in de vertrekhal als een ‘schoolreis-momentje’.

Transavia en Sunweb organiseren samen de proefreis naar het Griekse eiland, waar vakantiegangers een week in een bubbel op het resorthotel Mitsis Grand Beach verblijven. “Dit doet wel wat met ons”, gaat De Nooijer verder. “Mensen naar mooie bestemmingen brengen doen we toch het allerliefst.”

Afgelopen weekend moest één reiziger de proefreis toch aan zijn neus voorbij laten gaan. 72 uur voor vertrek moesten de vakantiegangers een PCR-test uit laten voeren. Bij één van die reizigers kwam een positieve uitslag naar voren. “We hadden een reservelijst met mensen die de PCR-test ook hadden gedaan, dus die stonden stand-by”, vertelt Sunweb Group CEO Mattijs ten Brink aan Reisbizz.nl. “Dat is het voordeel dat er 25.000 aanmeldingen waren. Er is altijd wel iemand die op het laatste moment nog mee wil op de reis.”

Ten Brink hoopt zo snel mogelijk nóg een pilotreis te organiseren. “Wellicht met meer bewegingsvrijheid, om te kijken waar de balans nou precies zit.” Hier zijn alleen nog geen concrete plannen voor. “Daar gaan we nog wel over in gesprek. En of dit nou door ons wordt uitgevoerd of door één van onze collega’s, dat maakt me dan ook niet zo veel uit.” Ervaringen met de eerste pilotreis naar Rhodos worden volgens De Nooijer en Ten Brink meegenomen in het uitvoeren van volgende testvakanties.

Beeld Vivian Tusveld