Wethouder Floor Gordon blij met ‘alle mooie, groene initiatieven’ voor groencampagne

Donderdagmiddag 22 april bezocht wethouder Floor Gordon een aantal bewoners dat ideeën indiende voor meer groen in de wijken Stadshart en Bankras-Kostverloren. De gemeente selecteerde vier ideeën tijdens de tweede ronde van de campagne Groen moet je doen! Het gaat om bomen tegenover CityGarden in het Stadshart, een groener voorplein aan de Suze Groeneweglaan, bijvriendelijke groenstroken aan de Frits Mullerlaan en bloeiende boompjes en beplanting in de omgeving Fanny Blankers-Koenlaan.

Bewoners hebben 23 groene ideeën ingediend in de tweede groenronde. De gemeente selecteerde vier ideeën op basis van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Ook is een belangrijk criterium dat alle buurtbewoners kunnen meegenieten van het groene concept. De gemeente gaat op basis van de vele goede ideeën tevens aan de slag met beplanting langs het Oostelijk Halfrond en een bijenhotel aan de Camera Obscuralaan. De gemeente zoekt daarnaast ook locaties voor fruitbomen in de stad.

Wethouder Floor Gordon (groenbeheer): “We zijn blij met alle mooie, groene initiatieven. Wie weten beter dan bewoners zelf waar er behoefte is aan vergroening? Tijdens mijn bezoek hebben de indieners hun idee toegelicht en hebben we ter plekke met een groenadviseur en wijkbeheerder besproken hoe en wanneer we het idee gaan uitwerken.”

Groen idee via denkmee.amstelveen.nl
Het doel van de groencampagne is om Amstelveen met hulp van bewoners nog groener te maken. Per groenronde stelt de gemeente hier circa € 25.000,- voor beschikbaar. Bewoners kunnen hiervoor online ideeën aandragen. De derde groenronde is in juni 2021. Dan selecteert de gemeente groene ideeën voor de wijken Westwijk, Waardhuizen, Middenhoven, Bovenkerk, Nes aan de Amstel en Buitengebied Zuid. Ideeën indienen en stemmen kan nu al na het aanmaken van een account op denkmee.amstelveen.nl.