Zeven organisaties ontvangen cheque voor projecten sportakkoord

Basketbalvereniging MBCA, Buenting Sport samen met de Schakel, Stichting Hockey voor Iedereen, Naschoolse MultiSport Plus, Meer bewegen voor ouderen, Studio Capoeira en het Amstelveens Wandelplan hebben een cheque ontvangen voor projecten om meer mensen te laten sporten en bewegen. De cheques werden door wethouder Rob Ellermeijer, in een speciaal georganiseerde drive through bij De Meerkamp, uitgereikt.

“Mooi om te zien dat in deze projecten wordt samengewerkt tussen sport, onderwijs, en zorg- en welzijnsorganisaties. Zo wordt goed invulling gegeven aan het Amstelveense Sportakkoord”, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Het Amstelveense Sportakkoord werd oktober 2020 bekrachtigd met als doel de sport in Amstelveen voor iedereen toegankelijk te maken. “Samen gaan we ervoor zorgen dat sport voor iedereen wordt en dat iedereen mee kan doen”, sprak Ellermeijer destijds. Inmiddels hebben 85 organisaties zich aangesloten.

De tweede subsidieronde begint in juli 2021. Om in aanmerking te komen moet er samenwerking zijn met een andere organisatie uit sport, zorg en welzijn, onderwijs of het bedrijfsleven. Aanmelden en meer informatie vindt je hier

Het lokale sportakkoord is een belangrijke stap naar een groter en inclusiever sportaanbod in Amstelveen. “We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kunnen sporten, maar ook dat iedereen zich veilig voelt”, zegt Ellermeijer. “Ook een krappe beurs mag geen reden zijn dat iemand langs de kant staat.”