#2 Oorlogsverhalen die niet vergeten mogen worden verteld door Moppie Fontijn

Naar aanleiding van 4 en 5 mei zendt RTVAmstelveen vier interviews uit met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Ze worden geïnterviewd door jongeren uit Amstelveen en vertellen anekdotes over onder andere het verzet, de hongerwinter en bevrijdingsdag.

In het tweede deel zenden we het interview uit met Moppie Fontijn. Ze woonde samen met haar vader, moeder en jongere zus in de polder. Ze weet nog goed hoe haar moeder op de fiets dagen weg was om kleding te verkopen zodat er vlees voor de familie was. Veel meer anekdotes en belevenissen uit de oorlog vertelt ze aan de nieuwsgierige interviewer Kevin.

Bekijk het hele verhaal van Moppie op YouTube en op tv.

Dit is een productie in samenwerking met Participe.