#3 Oorlogsverhalen die niet vergeten mogen worden verteld door Annie van Scholten

Naar aanleiding van 4 en 5 mei zendt RTVAmstelveen vier interviews uit met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Ze worden geïnterviewd door jongeren uit Amstelveen en vertellen anekdotes over onder andere het verzet, de hongerwinter en bevrijdingsdag.

In het derde deel zenden we het interview uit met Annie van Scholten. Ze fietsen zonder te eten, samen met haar broertje in drie dagen van Amsterdam naar Friesland. In de hoop om op het platteland meer eten te vinden. Dit lukte nog maar net, want ze had de moed bijna opgegeven. Veel meer anekdotes en belevenissen uit de oorlog vertelt ze aan de nieuwsgierige interviewer Kevin.

Bekijk het hele verhaal van Annie op YouTube en op tv.

Dit is een productie in samenwerking met Participe.