Amstelveen introduceert app om meldingen door te geven over openbare ruimte

De gemeente Amstelveen maakt het voor inwoners eenvoudiger om een melding online door te geven over de openbare ruimte. Met het nieuwe systeem Fixi kunnen meldingen over bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, defecte openbare verlichting of zwerfvuil makkelijk via de gratis fixi app of via amstelveen.nl/fixi doorgegeven worden. De melder krijgt indien gewenst een reactie over de voortgang.

“We vinden het belangrijk dat onze inwoners en ondernemers meldingen van situaties die onze aandacht vragen, eenvoudig en digitaal kunnen doorgeven”,  vertelt Wethouder Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer). “Via het online Fixi systeem kunnen meldingen snel in behandeling worden genomen en opgelost. Bovendien kunnen melders op de hoogte worden gehouden van de voortgang. Ook meldingen die de gemeente telefonisch krijgt, komen in dit systeem te staan.”

De Fixi app is te downloaden in de App Store of Play Store. Melden kan ook via amstelveen.nl/fixi.