Amstelveense middelbare scholen zien volledige heropening niet zitten

Dat het kabinet groen licht geeft voor de heropening van het voortgezet onderwijs, wil niet zeggen dat alle scholen daadwerkelijk weer open gaan. Het Amstelveen College en het Hermann Wesselink College gaan niet volledig open vanaf 7 juni. Het Amstelveen College heeft zorgen over potentiële besmettingen, omdat nog niet alle medewerkers zijn gevaccineerd en daarnaast ziet de school – omdat de zomervakantie er bijna aankomt – geen kans om de hele organisatie om te gooien. 

Het besluit van het Amstelveen College is genomen in samenspraak met de medezeggenschapsraad en het besluit ligt volgens bestuurssecretariaat ‘in lijn dat van andere Amstelveense scholengemeenschappen’. De Amstelveense scholen zijn niet de enige met dit besluit. Uit een enquête van CNV Onderwijs onder 1359 leden blijkt dat het merendeel van de leraren geen voorstander is van heropening. De scholengemeenschappen van KKC en Panta Rhei besluiten dinsdag 1 juni over de mogelijke heropening van de school.

Tot de zomervakantie past het Amstelveen College ‘hybride onderwijs toe’. Dit laat de bestuurssecretariaat weten. “De leerlingen krijgen allemaal hetzelfde lesmateriaal – maar de helft van de klas volgt dit op school en de andere helft vanuit thuis. De klassen wisselen zich af.” Na de zomervakantie verwacht de school weer terug te gaan naar het ‘oude normaal’.