Daniëlle Hacquebard opvolger van Percy de Robles in gemeenteraad

Daniëlle Hacquebard wordt begin volgende maand geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad namens Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA). Dat heeft het Presidium van de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Hacquebard is de opvolger van Percy de Robles, die kortgeleden is overleden.

De Robles werd lid van de gemeenteraad voor OCA na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, maar verliet OCA in 2019 na een groot conflict. Hij hield echter vast aan zijn raadszetel en begon zijn eigen partij Senioren Belang Amstelveen (SBA). Nu De Robles is overleden, verdwijnt feitelijk ook zijn partij uit de gemeenteraad (hierop kon immers bij de laatste verkiezingen niet gestemd worden) en wordt hij opgevolgd door nummer 2 van de kieslijst van zijn vroegere partij, OCA.