Eerste match voor project “Onder de Pannen”

De Regenboog Groep en Gemeente Amstelveen zijn begin dit jaar met project “Onder de Pannen” begonnen. Hier stellen inwoners van Amstelveen een kamer die zij over hebben beschikbaar voor iemand die zonder woning zit. Voor zowel huurder als verhuurder is dit een win-win situatie.

Het doel van het project is mensen op een snelle manier tijdelijk onderdak aan te bieden, zodat zij niet op straat komen te staan. Op deze manier heeft de huurder onderdak en de verhuurder wat extra inkomen.

De verhuurder maakt samen met De Regenboog Groep de keuze wie er in de kamer komt wonen. Vooraf is er een screeningsproces, pas na goedkeuring van alle partijen, start de maximaal één jaar durende huurovereenkomst. Vanuit De Regenboog Groep zijn er afspraken gemaakt met woningcoöperaties , uitkeringsinstanties en de gemeente Amstelveen, over extra inkomsten en de huur.

Wethouders Marijn van Ballegooijen en Rob Ellermeijer hopen dat meer mensen een kamer over hebben om te verhuren. “Naast wat extra inkomen kan je ook echt iemand uit de brand helpen. Met een tijdelijke kamer komen de huurders niet verder in de problemen en kunnen zij hun leven weer op de rit krijgen,” aldus de wethouder.

Donderdag 6 mei overhandigde Wethouder Ellermeijer een bos bloemen aan de eerste Amstelveense inwoner die een kamer beschikbaar stelde.