Geen vierde medaille voor Kira Toussaint op EK

Kira Toussaint is er niet in geslaagd om een vierde medaille te veroveren op het EK in Boedapest. De zwemster uit Amstelveen, die eerder deze week goud won op de 50 meter rugslag, moest op de 100 meter rugslag genoegen nemen met een vierde plaats.

Naast het goud op de 50 meter won ze ook al twee zilveren medailles tijdens de estafette. In de finale op de 100 meter ruglag kwam ze nadat de race over gezwommen moest worden niet verder dan een vierde plaats.

Eerder op de avond won Toussaint de zilveren medaille, ruim achter de Schotse Kathleen  Dawson. De race moest echter worden overgezwommen omdat de Zweedse Louise Hansson een klacht indiende wegens onrechtmatigheden tijdens de start. Haar protest werd gehonoreerd waardoor er dus later op de avond nogmaals werd gezwommen.

In de ‘tweede’ finale was Dawson de sterkste. Toussaint kon tot halverwege de race goed bijblijven, maar verloor op de laatste 25 meter veel terrein. Ze finishte uiteindelijk als vierde in 59,32. Dat is ruim boven haar persoonlijk record.  Alle zwemsters zwommen veel langzamer dan in de ‘eerste’ finale.

Foto Instagram Kira Toussaint