Gemeenteraad wil 7 juli terug naar raadszaal

De Amstelveense gemeenteraad is van plan vanaf woensdagmiddag 7 juli weer te vergaderen in de raadszaal van het raadhuis. Dat voorstel van burgemeester Tjapko Poppens werd dinsdagavond aangenomen door het Presidium (bestaande uit fractievoorzitters) van de gemeenteraad.

Voorwaarde is wel, zei Poppens, dat de coronamaatregelen zo’n vergadering weer toelaten. Op 7 juli (vanaf 14.00 uur) behandelt de gemeenteraad de zogeheten Perspectiefnota (met plannen voor het begrotingsjaar 2022). Of publiek en media die dag ook weer welkom zijn in de raadszaal, zei Poppens er niet bij.

De Amstelveense gemeenteraad vergadert sinds mei 2020 vanwege corona via MS Teams, met een uitzondering voor september 2020, toen voor één keer weer in de raadszaal (zonder publiek) is vergaderd.