Heftige en traumatische overval op huis van PSV-er Eran Zahavi

Op de Arenborg in Amsterdam Buitenveldert (net bij de Kalfjeslaan) is zondagmiddag 9 mei een overval gepleegd op de woning van PSV-er Eran Zahavi. De vrouw en vier kinderen van de voetballer waren thuis. Zahavi was onderweg naar de wedstrijd tegen Willem II en keerde direct terug naar Buitenveldert.

Volgens de politie zouden twee personen, van rond de twintig jaar, verkleed als postbezorger de woning binnen gegaan zijn. Rond 14:40 uur werd er aangebeld. Toen de vrouw open deed werd ze gelijk door de invaller overmeesterd. De tweede overvaller had een vuurwapen in zijn hand. De vrouw en  de vier jonge kinderen werden vervolgens vastgebonden. Vervolgens werden er diverse bezittingen buit gemaakt.

De politie liet weten dat het een traumatisch en heftige ervaring is geweest. “Er is slachtofferhulp ingeschakeld om het gezin te ondersteunen.” Wie informatie heeft kan contact opnemen met de politie. De eerste overvaller heeft een donkere huidskleur, rond de twintig jaar en 1.70 meter lang en hij droeg  een zwarte jas en een postbezorger T-shirt. De tweede overvaller droeg een medisch lichtblauw mondkapje en een groene jas met capuchon. Ook hij is rond de 1.70 meter lang.

Foto Vivian Tusveld