Nationale Sportherdenking LIVE bij RTVA

Dinsdag 4 mei van 11 tot 1 vindt in Het Olympisch Stadion de jaarlijkse Nationale Sportherdenking plaats. Het thema is dit jaar de maatschappelijke rol van sport na de oorlog. Hoop, symboliek en eerbetoon. De jaarlijkse ceremonie en kranslegging om de sporters te herdenken die de oorlog niet overleefden is dinsdag vanaf 11 uur LIVE te zien bijna RTVA en te volgen via onze website en facebookpagina.

De Nationale Sportherdenking bestaat uit twee delen. Tussen 11.00 en 12.00 uur is er in het Olympisch Stadion een praatprogramma van journalist Frits Barend en sporthistoricus Jurryt van de Vooren. Gasten zijn onder meer Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games 2020, Marc van de Kuilen, veteraan en topsporter, en Alina Zoet, deelnemer aan de Invictus Games van 2018 in Sydney. Ook Esther Vergeer is aanwezig, chef de mission van de Nederlandse paralympische ploeg.

Vanaf 12.30 uur is de ceremoniële herdenking. Daar wordt gesproken door NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg, Simone Kukenheim, sportwethouder van Amsterdam, en Marc van Kuilen.

Vanwege de beperkende maatregelen is zowel de bijeenkomst als de herdenking niet openbaar. De herdenking is LIVE te volgen via het TV kanaal van RTVA (Ziggo kanaal 42, KPN kanaal 1380) en via de website en facebookpagina