P60 werkt met Europese organisaties aan een nieuw project

P60 werkt samen met verschillende organisaties in Europa aan een nieuw project genaamd ‘EUREKA’. Het driejarig project is opgezet om een multidisciplinair onderwijsprogramma te creëren dat wordt ontworpen door universiteiten, culturele beoefenaars en beleidsmakers.

De oprichters van EUREKA vinden dat het  ‘professionele profiel’, met de juiste opleiding en herkenning, ontbreekt in Europa. Door een groeiend aantal verlaten, stedelijke ruimtes in heel Europa – vind de organisatie het tijd voor een stedelijke transformatie waarbij gemeenten, culturele ruimtes en bedrijven samenwerken. Dit willen ze gaan realiseren met een training die ‘praktijk en theorie overbrugt en de huidige uitdagingen van stadsvernieuwing aanpakt’.

Het project is een samenwerking tussen vier grote Europese universiteiten, ondernemingen, publieke en non-profitorganisaties en oud-studenten. Het wordt uitgezet in vier lokale clusters in heel Europa, om te beginnen in Italië, Spanje, Roemenië en Nederland. In Nederland zijn de Hogeschool van Amsterdam en poppodium P60 betrokken.