Stadsdorp Elsrijk biedt hulp met Nabuurschap Hulpkaart

Vrijdag 7 mei heeft wethouder Marijn van Ballegooijen de eerste Nabuurschap Hulpkaart overhandigd aan Wilke Peeters (coördinator van Medisch Centrum Zonnestein). Stadsdorp Elsrijk heeft deze hulpkaart ontwikkeld omdat mensen het niet vanzelfsprekend vinden om hulp te vragen aan de buren.

Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen is de overhandiging van de hulpkaart een belangrijke stap om de samenwerking tussen zorg en welzijn te bevorderen. “Door de samenwerking tussen Stadsdorp Elsrijk en MC Zonnestein wordt er gezamenlijk gekeken naar de behoeften van mensen die hulp nodig hebben.”

Via het aanmeldformulier ‘Kunt u een helpende hand gebruiken?’ kunnen hulpzoekenden zich aanmelden. Na deze aanmelding gaan de hulpzoekende en wijkcoach in overleg om te bepalen wat er precies nodig is en of de desbetreffende persoon al mensen in hun omgeving kent die hulp kunnen bieden. Daarna wordt er in overleg een ‘Kunt u mij helpen?’ flyer door de buurt verspreid. Om te voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen aan de deur komen blijft deze anoniem.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van stadsdorp Elsrijk